Nyårsafton

Jag och djurparken chillar hemma ikväll. Har huvudvärk och är överhuvudtaget ganska otaggad så jag hoppar över nyårsfirande helt och hållet. Sitter hemma och ser alla bra filmer som går på teve idag. Och frossar i kladdkaka, paj, chips och välfyllda vinglas. Hoppas alla har en rolig nyårsafton, vad ni än gör ikväll. Gott nytt år!

19 December

fotograferande till tidningen. analyserande. massa kakor och enchiladas. avsaknad av julkänsla. en hel del hemlängtan. bästa-vän-besök. ett och ett halvt dygn kvar i Kalmar. god natt.

Ge mig sommar!

Jag älskar julen och har inget emot vintern. Har dock inte kommit in i världens mest juliga tillstånd än och nu ikväll är jag ännu längre ifrån det. Jag, Malin och Tina satt och pratade om sommaren. Som vi förhoppningsvis ska spendera på Gotland. Eller Malin och Tina ska helt säkert och jag ska försöka jobba ihop pengar och joina dem sen. Kommer bli såå bra. Men nu har jag bara sån sjuk sommarabstinens istället för julkänsla. Inte så bra. Får dunka in lite mer julkänsla imorgon. Då ska vi äta julbord och redigera studiobilder. Och Elias kommer hit och bor hos mig i helgen, yaaaay! Bästa helgen på länge. Detta blev. Stakigt. Och konstigt. Och osammanhängande. Men jag är trött. Ok? God. Natt.

Ännu mer hemlängtan

Så den här bloggen förvandlas här med till min patetiska klagobok. Skriver aldrig när något roligt händer för då har jag aldrig tid. Men men, kanske kan ändra det till nästa år eller något.
Kom precis tillbaka till Kalmar efter att ha varit hemma i Skåne i ett drygt dygn. För första gången ville jag verkligen inte åka tillbaka. Inte för att jag vantrivs här, jag älskar det. Men har fortfarande grymt mycket hemlängtan. Och det är alltid så mysigt hemma på gården krig jul. Plus att vi har fått nya svinsköna möbler i vardagsrummet och min lillasyster har skaffat en söt liten kattunge. Svårt att lämna den idyllen alltså.

Men men, nu börjar vi "Berättarteknik" iallafall. Har redan läst de första delarna i en av böckerna och det verkar awesome. Den referar till Fight Club, Thelma & Louise och Indiana Jones hela tiden. Adam&Eva, Ciderhusreglerna, Matrix, Pretty Woman och Shrek tas även upp. En bok för mig helt klart. Fast morgondagens föreläsningen ska tydligen handla om valfisk-modell, gäsp, så trött ämne. Fast vi börjar inte förrän 11.30 så det är ju skönt åtminstone.

Hemlängtan

Jag har varit på så kontigt humör den senaste tiden. Lite rastlös, lite olustig, lite nere. Och jag tror jag vet varför nu. Jag längtar hem, hem till hemma-hemma i Skåne. Enda sen jag flyttade hit till Kalmar så har jag knappt haft någon hemlängtan alls. Men nu slår det till. Kan bero på att det är jul och det känns så konstigt att förbereda och pynta någon annanstans än hemma på gården. Kan vara för att det är snart 4 månader sen jag flyttade, det är länge. Eller så bara saknar jag min familj och mina vänner där hemma lite extra mycket just nu. Jag vet inte.
Ska iallafall hem på en snabbvisit i helgen, lördag förmiddag - söndag kväll. Vi ska ju fira Lii på fredag så kunde inte vara borta då. Sen åker jag hem för "jullov" den 21 december, längtar.

Nu ska jag försöka gå iväg och få till någon intervju till en uppgift som ska lämnas in om cirka 21 timmar. Framförhållning och jag är verkligen goda vänner.

Eremit, ide, nånting

Jag har gått i ide för några dagar. Tittat på övermycket film. Börjat titta på Community. Gått i pyjamas hela dagarna och rullat runt på min skrivbordsstol när jag behövt röra mig.
Men idag kändes det som jag iallafall kunde anstränga mig nog för att duscha. Dåligt beslut då jag fick en stickande känslan i baksidan av armen (triceps?) så fort vattnet nuddade den. Efter lite vridningar och vändningar hittade jag detta:
What the fudge?! Jag vet att jag har lite blåmärken på benen efter att ha snubblat någon gång på festen i lördags men detta? Ser ut som jag rivit mig på något samtidigt som jag slagit i det vilket resulterat i både djupt rivsår samt blåmärken. Jättemärkligt att jag inte märkt det förut, har verkligen inte känt/sett det förrän idag? Det får väl förbli ett mysterium, som verkar stanna för evigt eftersom rivsåret var ganska djupt. Kanske får ett häftigt ärr eller något. Blir så förbryllad....

RSS 2.0