How-To-Make-A-Swedish-QuiltEtt projekt jag hållt på med i snart ett och ett halvt år nu är ett lapptäcke. Förste klippte jag ut och sicksackade runt ca 100 bitar i tre olika tyg och sedan sydde jag ihop de bitarna till 20 rutor. De rutorna ska dekoreras med personliga applikationer innan dem sys ihop till ett lapptäcke.
Ungefär som ett berlockarmband, fast ett täcke.

Idag målade jag med textilfärg. Jag målade tecknet för "nio" på Tengwar, vilket är det alviska språk Tolkien använder i Sagan om Ringen-triologin. Nio står för de nio som ingår i Brödraskapet. Efter att filmerna hade spelats in så tatuerade de nio skådespelarna som ingick i Brödraskapet (+ regissören Peter Jackson) in detta tecken någonstans på kroppen. Jag älskar Sagan om Ringen filmerna och ville gärna få med det någonstans på täcket. Jag tyckte att detta var ett enkelt och stilrent sätt att göra det på och än så länge så ser det fint ut.

Nästa applikation jag ska göra är antagligen något bra citat eller Dödsrelikerna-tecket, får se vad jag känner mig upplagd för.

Kram.

Hejsan.

Detta är en ny blogg. Min gamla går att hitta på mikkamagnusson.blogg.se. Jag kände för att börja om på nytt med den här nya bloggen. Den ska vara mer inriktad på mitt skapande och min inspiration, därav namnet "Dear Scrapbook". Jag har en scrapbook/sketchbok/anteckningsbok där jag samlar mina idéer, tidningsurklipp och bra citat. Hade tänkt att den här bloggen skulle vara något motsvarande. Jag är väldigt intresserad av att sy, se film och fotografera så en hel del sådant kommer dyka upp här.

Jag kommer ha en del personlig vardag också, eftersom jag förhoppningsvis kommer flytta hemifrån i höst och de här hemma vill vara uppdaterade om vad jag håller på med.

Nåväl. Det kommer väl börja trilla in inlägg så småningom. Hoppas någon finner det intessant. Kram!

Följ min blogg med Bloglovin

RSS 2.0