Update

Hej. Var på en galet rolig hattfest i helgen, är fortfarande lite trött. Nu äter jag kladdkake-muffins och klementin. Och ser om OC. Imorgon ska vi spela lite tennis och har föreläsning efter klockan tre. Idag lärde jag mig att det heter Staccato när man skriver korta meningar. Med mycket punkter. Det kunde även kallas telegramstil. Men jag vet inte skillnaden. god natt.

Färglagda döda celler

Ficki var här ikväll. Vi tittade på en massa avsnitt av Jersey Shore och cuddlade. Hon tonade mitt hår också, kände att det var på tiden. (Varning, en alltför lång utläggning om mitt hår med tillhörande bilder kommer nu. Du rekomenderas att hoppa till slutet av detta inlägg. Eller bara fortsätta läsa och njuta av Photobooth-bilder där jag ler som en tok)

Såhär såg mitt hår ut i september ungefär:Och den senaste tiden har det sett ut såhär:
Nu ser det ut såhär. Mörkare, lite kallare färgnyans. Lite mer jämnt också. Jag är nöjd.


Imorgon är det inflyttningsfest med tema huvudbonad som gäller. Jag känner mig taggad. Får försöka att läsa lite också eftersom jag glömde bort det lite idag. Duktig heltidsstudent.
Borde sova nu men ser nog en film istället. Kram.

Kunskap

Jag har kommit på att jag hade velat besitta fler specialkunskaper. Något lite speciellt som faktiskt hade kunnat komma till nytta eller åtminstone nöje någon gång. Blir så inspirered/avundsjuk av folk som har sådana unika kunskaper. Min pappa kan t.ex. rabbla upp ett ord baklänges två sekunder efter att man sagt det till honom. En kille i min franskaklass på högstadiet kunde jonglera med och spruta eld. Stina i min nuvarande klass är färdigutbildad målare, Lii kan lägga lösögonfransar och Tove kan öppna en flaska med kapsyl med tänderna.

Jag lärde mig själv att flätsticka förra veckan. Det var inte särskilt svårt men det känns roligt att jag kan det nu. En yttepytteliten grej att lägga till på min kunskapsrepertoar. I samband med att jag lärde mig flätsticka lärde jag mig även 1, 2, 3, 4 och 5 på azerbajdzjanska. Det heter bir, iki, üç, dörd och beş. Nästa steg är nog att lära mig stava till Azerbajdzjan utan att googla.

En annan "specialkunskap" jag har skulle väl vara att kunna rabbla lite skådespelarnamn och filmer de varit med i. (Brukar utmana mig själv och försöka komma på t.ex. minst 5 filmer med Carey Mulligan när jag har tråkigt). Men det är egentligen inte så användbart och det är mest jag själv som tycker det är roligt.

Att kunna rita och måla är något jag gärna hade kunnat. Men jag är sämst på att hålla pennor och penslar på rätt sätt så det är nog ganska kört på den fronten. Hade varit underbart att vara bra på någon sport också. Typ skidåkning. Eller tennis eller biljard.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt egentligen. Poängen är väl att jag hade velat kunna fler grejer. Vilket betyder att jag bara får ta tag i det och försöka lära mig mer. Tror jag börjar med tennisen.

För att liva upp det här inlägget lite; här är bilder på resultatet av min senaste specialkunskap.


Long time, no see

Så det var ett tag sen jag skrev ett inlägg. Och det kanske dröjer tills jag skriver ett efter detta också. Men jag uppdaterar min twitter ibland. Imorgon börjar jag inte föränn klockan ett. Är överdrivet lycklig över det. Elias var här en runda idag och hälsade på. Vi såg Tintin. fint. Och jag har börjat läsa To Kill A Mockingbird och stickat några varv på min sjal. Bra dag. Och bra helg och faktiskt bra vecka också. Nu fortsätter vi så här. God Natt.

Hemmafru anno 1920

Har köpt en massa garn och en rundsticka idag. Nu jäklar ska det stickas.

RSS 2.0