.

trött. rastlös. längtar hem.

År 2012

Snodde den här finfina "frågelistan" av Ellen. Ba'så ni vet.

 

Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut?
I skolan gör jag ju hela tiden en massa nya grejer. Leker teve- och radioredaktion, går på rättegångar och informationsmöten. Åker till vingårdar och vandaliserade skolor för att göra inslag. Men skulle nog svara KÖRT BIL på den här. Eller, jag körde nog lite bil under 2011 också men det var ju i år som jag tog körkort. Vilket även ledde till att jag gjorde två till grejer jag aldrig gjort förrut: körde av en styrservo-mackapär och backade in i en annan bil med skolans redaktionsbil...

 
 

Höll du något/några av dina nyårslöften?
Kommer inte ihåg vad jag hade för nyårslöften. Men antar att ta körkort var ett av dem, och det höll jag ju. Yay me.

 

Dog någon som stod dig nära?
Räknas djur? Även om ingen kropp har påträffats så är det ganska säkert att säga att min katt dog detta året. Fick henne när jag var 6 år gammal så skulle väl säga att hon stod mig ganska nära. Fast hon var världens suraste katt som inte gillade att kela så var hon ändå mitt första husdjur. Så, R.I.P Maja.

 

Vilka länder besökte du under året?
Italien, (Danmark), Spanien/Mallorca.

 

Är det något du saknat med 2012 som du vill ha 2013?
Det låter kanske lite dumt men jag har saknat att se film lite grann. För varje år blir jag mer och mer upptaget med annat och ser färre och färre filmer. Det ska ju ändå vara min "grej" tänker jag, hade gärna velat lägga lite mer tid på det 2013. 

 

Vad var din(a) största framgång(ar) under det gångna året?
Att jag fick två radioinslag sända av P4 Kalmar. Att jag fick (enligt mina mått mätt) en ganska fet praktikplats.  Att jag till slut fick godkänt i Rätts- och förvaltningsjournalistik samt Tidningsredigering, höhöhö.

OCH att Grupp 4 "vann" Radioproduktionskursen, då vi fick flest inslag sända. Viktigt.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig under 2012?
Sjuk – not so much. Var kanske lite förkyld nån gång men inget mer än det. 
Skador – otaliga mindre skador. Har permanent osynligt blåmärke på mitt vänstra kindben efter för många faceplants. Mina lemmar har varit ständigt täckta av diverse sår och blåmärken efter både utekvällar och korpen-matcher.

 

Bästa köpet 2012?
Vet knappt vad jag köpt. Var tvungen att "köpa om" min nuvarande dator efter att dess föregångare dränkts i vin. Men det kan ju knappast kallas mitt bästa köp då det var ofrivilligt... Får väl säga min Hultsfredsbiljett då, det var sköj.

 

Vad spenderade du mest pengar på 2011?
Maaat. Hyra. Alkohol...

 

Gjorde något dig riktigt glad?
Blev ganska euforisk den dagen jag under loppet av 10 minuter fick reda på att jag fått praktikplats på Kamera&Bild samt att försäkringen täckte min dränkta dator. 

Hade även en fantastiskt jävla skitbra dag i maj. Solhäng och grillning med, i stort sätt, alla Kalmarmänniskor jag tycker om. Det är nog den dagen under året där jag var överlag gladast.


 

Vilken låt blev årets låt 2012 för dig?
Lyssnar ju knappt på musik... Gillade Somebody That I Used to Know? Och även True Romance (Gigamesh Remix) av Citizens som jag och Elias använde i årets Emmabodafilm.

 

 

Var du gladare eller ledsnare under förra året i jämförelse med året dessförinnan?
Utan tvekan gladare.

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Haft framförhållning. Fotat (särskilt vardagsgrejs). Skapat, både digitalt och manuellt. Har alltid varit så pysslig tidigare men inte lika mycket iår, vill hitta tillbaka lite till det.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Kaosat. 

 

Hur tillbringade du julen?
I mitt kära barndomshem med min familj enligt samma tradition som de senaste 13 åren. Mycket mys och mat.

 

 

Favoritprogram på TV?
Game of Thrones, The Newsroom, Downton Abbey och Så Mycket Bättre...

 

Hatar du någon nu som du inte hatade innan?
Hatar är ett starkt ord, men har i perioder starkt ogillat vissa personer jag inte tidigare starkt ogillat.

 

Bästa boken du läste i år?
Inte läst så där övedrivet mycket. Läste jag The Perks of Being a Wallflower i år? I så fall den. Eller The Faults in Our Stars. 

 

Största musikaliska upptäckten?
Återupptäckte Miss Lii lite pågrund av Så mycket bättre. Och the Cardigans efter deras grymma spelning på Hultsfred. 

 

Något du önskade dig och fick?
Min lägenhet! Önskade verkligen att jag skulle få flytta ifrån mitt trånga lilla korridorsrum och i början av den här höstterminen fick jag det. En av höjdpunkterna under året. Bor som en kung.

 

Något du önskade men inte fick?
Att få se Cloud Atlas i år, då den egentligen skulle ha premiär. Helvetes jävla skit SF.

 

Årets bästa film?
Lejonkungen 3D! Sköjja. Gillade verkligen filmatiseringen av The Perks of Being a Wallflower. Såg en hel del på bio i år och måste säga att årets superhjältefilmer (Amazing Spider-man, Dark Knight Rises och The Avengers) levde upp till förväntningarna.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Först var jag väderlekspresentatör i skolan. 

 
 
Sen susade jag iväg för att ta min Systembolagsoskuld
 
 
Sen hade jag inflyttnings-/födelsedagsfest i min lägenhet. Sjukt roligt. Fick en massa presenter och gott sällskap. Bästa var nog Oliver och Axfjords kritade grattismålning utanför min trappuppgång, fantastisk.
 

 

Hur skulle du beskriva din stil 2012?
Började under detta året känna mig mer hemma både med skolans miljöer och de som vistades där så vissa dagar gled jag runt i pyjamas, mer eller mindre. Annars var det väl ganska mycket klänning som vanligt. En del transparant. Under hösten hade jag ofta koftor och tröjor med någonslags blus under, ofta krage. 

 

Vad fick dig att må bra 2011?
De här:

 
Och framförallt hen här. 
 
Har även mått bra av att få hålla på med sånt jag tycker är kul. T.ex. mediaproduktion och fotografering till Shutters.
 

 

 

Vilken politisk debatt engagerade dig mest under året?
Snackade nog lite om "hen" där en runda? Och debatterade bortklippning av dockan i Kalle Anka under gårddagen? Sorgligt att den "debatten" är vad jag varit mest engegerad i. (Nyårs)lovar att bättre mig till nästa år.

 

Vem saknade du?
Hon här. Vi måste försöka ses så mycket mer!

 

De bästa nya människorna du träffade?
Träffade nog ingen ny? Är fast i JOM-bubblan :))

 

Årets mat?
ALLT jag och Mallan lagat tillsammans.

 

Årets dryck?
Pepsi. Kaffe. Vin

 

Årets tidning?
LINNEW! 

 

Årets semester?
Mallis. 

 

Årets utekväll?
Antingen Fyllan i Villan eller sista vårterminsfesten på psyket. Eller min födelsedagsfest. Eller någon av kvällarna under Emmaboda och Hultsfred. Kan inte riktigt välja.

 

Årets konsert?
Lite överraskande, Cardigans. Movitz spelning på Sandra var rätt kul också. Är ju inte riktigt en konsertmänniska men uppskattade de två iallafall.

 

 

Det var visst allt. Det var mitt 2012. Har snott bilder från en jäkla massa människor men de jag kommer ihåg nu: Malin, Cissi, Kajsa, Elin, Tobbe och Evelina. Förlåt till er jag glömt. Tack för bilderna.


Att komma hem

Jag har snart bott i Kalmar i ett och ett halvt år. Ett år i ett litet skyffe i en studentkorridor och nu senast ett halvår i min egen lägenhet. Det har varit en konstig och intensiv höst men trots det har jag nu på riktigt börjat känna mig hemma i Kalmar. Första året var mer som ett väldigt långt läger. Ny plats, nya människor och ny vardag. 
När vi kom tillbaka efter sommaren var det inte nytt längre och det mesta började gå på rutin. Och det var då jag insåg att jag trivs väldigt bra med mina vänner, min utbildning och Kalmar i stort. Att jag inte kan tänka mig att vara någon annanstans eller göra något annat just nu. Det är en väldigt skön känsla.
 
Men det stämmer faktiskt inte riktigt i dag. Det är tredje advent och fast jag trivs så himla bra här så infinner den riktiga julkänslan sig inte. För att känna den måste jag nog vara hemma på gården i Skåne med min familj. Längtar dit som aldrig förr. Kan vara hemmahemma i drygt två veckor den här rundan vilket är så himla välbehövligt. Inte bara för att få fira lite jul utan också för att kunna slappna av på riktigt. 
Fick någon form av panikattack i torsdagsnatt. Visste att jag dagen efter skulle bli bedömd och utvärderad i Nyhetsradio. Något vi hållt på med de senaste veckorna så det var inget nytt men jag blev bara så matt. Orkade inte höra mer "konstruktiv kritik". Orkade inte hålla på att försöka räcka till hela tiden. Längtar så efter att komma hem och slippa kraven på att prestera hela tiden. Jag älskar utmaningar, men inte hela tiden. Och därför ska det bli som himla skönt att komma hem.

RSS 2.0