wä wä wä

Jag har varit på jättekonstigt humör den senaste tiden. Kännes mest för att antingen ligga i sängen hela dagen och halvslumra eller dricka en himla massa vin och vara uppe hela natten. Är minst av allt intresserad av att göra de skoluppgifter vi har denna veckan. Orkar inte vara kreativ eller produktiv. Plööh, är väl bara trött och lat egentligen. Men den kommande turen till Elias med Ficki i helgen kommer nog få mig på bättre humör, Eias har tydligen lärt sig blanda cocktails och jag är i stort behov av en massa Ficki-kramar. Och helgen efter det bär det av till Italien för att åka skidor med familjen. Längtar ganska så fruktansvärt mycket. Längtar efter min syster och komma ifrån Kalmar ett tag. Vad deppigt allt detta låter, det är egentligen inte det. Är inte på topp bara.
Men allt är inte kass! Vi alla i korridoren firade Mikaela i onsdags med restaurangbesök, ostbricka och en tur till Lilla Klubben. Väldigt trevligt. Sedan sände vi radio i torsdags, också väldigt trevligt. Sen en rolig hemmafest på fredagen och en gigantisk, överambitiös frukost med alla i korridoren i söndags. Så allt är inte förlorat. Behöver bara bli pepp på skolan igen så kommer det lösa sig. Tagga tagga!

Kulturkrock

Jag ska börja sända radio. Jag, Annika, Tina och Malin. Var på stormöte för Radio Shore (Linnéuniveristetets studentradio) i kväll. Trodde att det bara skulle vara ett allmänt informationsmöte men sen helt plötsligt är det bestämt att vi ska börja sända. Programmet heter för tillfället Kulturkrock och vi börjar sända nästa vecka på torsdag klockan 20.00. Varje vecka hela denna terminen. Vad tusan hände?! Är redan nervös, så här en dryg vecka i förväg. Men det kommer bli snorroligt och det ska nog fixa sig. Det kan bli fel och det ska bli fel. Så om någon på att höra min stakande, skånska stämma babbla på om film och vad vi nu kommer prata om så går det att lyssna på programmet på 98,6 eller http://radioshore.se/

Lejonkungen

Kom hem för några minuter sen. Lite halvfull och fortfarande pigg. Så nu är det en lika bra tid som annars att skriva om Lejonkungen, som jag var och såg på bio i lördags. Om du inte orkar läsa utlägningar om ett biobesök och en animerad Disneyfilm från 94. Sluta läs och kolla in något annat inlägg om skolan med någon photoboothbild på mig. Men nu vill jag faktiskt prata lite om den, eller, skriva blir det ju. I vilket fall.

Lejonkungen är min favoritfilm. Om jag var tvungen att välja en enda film som var min ultimata favorit någonsin så hade det varit den. Den är i stort sätt perfekt. Den har någon brist men färre än någon annan film jag sett. Det var min favoritfilm när jag var 4 år. När jag var 9 år. När jag sedan såg om den när jag var 14 var den fortfarande det, fast i smyg för då var det ju töntigt att tycka så, tecknat var ju barnsligt. Det är fortfarande min favoritfilm, nu när jag är 19. Den kanske inte kommer vara det för alltid, men jag tvivlar på det.

Jaja, plöh. Jag såg den på bio i lördags i alla fall. Med Ficki, min trotjänare då det gäller känslofulla filmer (hon stod ut med mig under Harry Potter - Deathly Hallows part 2....). Det var hon jag, kanske 5-6 andra 90-talister och resten var ungar med sina föräldrar. Det var annorlunda att se filmen med barn. Både positivt och negativt. Det negativa var när de inte förstod när det var dags att hålla käft, men det var faktiskt inte ett så stort problem. Det var nästan bara positivt. Men hjärtskärande på samma gång. T.ex. så blev ett barn jätterädd för hyenorna och Scar. Och sedan efter att Scar kastat ner Mufasa så kröp han upp i sin mammas knä och sa med gråt i rösten "Hittar han sin pappa?" och efter en stund "Men lever han?". Fy faaaan. Det gjorde allt dubbelt så sorgligt. Gaaah.
Tappade allt jag tänkt skriva nu, men det är ju ingen tragedi. Här kommer hela filmen i gifar ungefär.Vad är detta för måndag egentligen?

Ny kurs idag. TV/Video I. Känns kul, har knappt gjort någon film alls sen studenten för 6 månader sen så jag har faktiskt saknat det lite. Peppar extra mycket inför det individuella gestaltningsmomentet. Och på tal om gestaltning. Vår lärare utalar det G-staltning, allt ingen "j" utan ett "g". Geestaltning. Låter inte så hemskt va? Jo för fy fan vad jobbigt det är. Känns som en spik i hjärnan varje gång han säger det, vilket är ofta. g-stalning. g-staltning. g-staltning. Höll på att avlida.

Annars är det regningt och jäkligt och jag var i skolan klockan 9.00 när vi tydligen började 11.00. Men jag är ändå på bra humör? Så märkligt och olikt mig att inte bli bitter för några få motgångar. Framsteg verkligen. Kan bero på att vi ska ut ikväll på "välkommen tillbaka"-studentkalas. Roligt, roligt. Tar med mig kameran också, dels för att ta bilder men framförallt som en säkerhet så att jag inte blir för full. Av tidigare erfarenheter så tar jag det lite lugnt så fort det är med.

Nu blire lite Korv Stroganoff. Och Friday Night Lights, min nya besatthet. Och justja! Sjukt intressant. Jag har färgat håret lite igen. Det syns inte så bra på bild men jag tycker att det är snormörkt. Men fint ändå. Och kolla bara, jag ansträngde mig och tog en bild med systemkameran. Vad är det för fel på mig idag? Inte bitter och inte lat. Vart är världen på väg...


Trött onsdag

Jag är så fruktansvärt trött idag. Blev det så fort jag kommit hem från skolan. Vi hade föreläsning/redovisning och sen skrev jag och Malin tre sidor på vårt manus som ska vara inne på fredag. Känns så ovant att ha börjat i tid och inte ha dåligt samvete när man går runt hemma och gör ingenting. Men väldigt skönt. Nu ska jag dunka igång någon film och äta enchiladas.

I kväll blir det lite vinhäng hemma hos Tina med tjejgänget (haha, visste inte vad jag skulle skriva. Finns inget oklyschigt ord för kompisar av det kvnliga könet i plural. "Flickorna", "Brudarna", "Vänninorna". blää). Kunde i och för sig ha skippat att betäckna det över huvudtaget och bara skrivit "några kompisar". Men då tappas liksom hela andemening att det är en hederlig tjejkväll vi ska ha, med skvaller och vin och tända ljus. Fast det är ju också ganska stereotypt. Tjejer måste ju inte tycka om såna kväller, alla gör inte det. Och killar kan tycka om såna också. Så jag borde väl säga att jag ska på vinhäng med en grupp vänner av ospecififiserat kön och vi kommer antagligen skvallra om våra klasskamrater, dregla över Ryan Gosling, reta Lii för att hon är gammal och skratta åt Tinas spontana glädjeeurofori. Fint bra. Det är vad jag ska göra i alla fall.

Men först film. Och två photobooth-bilder, så nytänkande i denna bloggen. Först en bild som gestaltar hur trött jag är och sen en då jag övar på att låtsas-gråta. Relevant. hej!


PlädiplädJag har köpt världens bästa mysigaste varmaste mjukaste finaste ulligaste gulligaste underbaraste filt. Eller nej, pläd heter det tydligen. Pappa hade fått en i julklapp och jag ville ha en likadan så jag leta genom hela internetet och hittade den till slut. Hämtade den idag i ett stort fint paket på posten. Älskar den! Kommer ta med den till skolan, knyta den runt halsen som en mantel och bara mysa runt. Den är seriöst som en kram i tygform. Fast det gör inte ens den rättvisa, för detta kan inte vara tyg. Detta är snarare änglahår som vävts samman med enhörningspäls. Magiskt.

Sitter inrullad i den iallafall och skriver på världens tråkigaste och mest oinspirerade manus någonsin (skulle skriva något utifrån en bild på några ungar som går ut från en fotbollsplan). Plöh. Men plädis hjälper till lite, skriver åtminstone fortfarande på manusjäkeln.

Nu ska jag sova och spendera lite mer kvalitetstid med pläden. Raouwr. God Natt.

Romantisk tvättsortering

Okej, så uppgifterna jag beskrev som "jätteroliga och kreativa" igår kväll var inte så illa trots allt. Försökte väl bara lägga över irritationen på mig själv, som inte gjort färdigt dem tidigare, på någon annan. En av dem var faktiskt riktigt underhållande. Vi skulle skriva om att sortera tvätt men på ett sensuellt, romantiskt och/eller erotiskt sätt. Idag läste alla upp sina texter högtoch det var ganska underhållande faktiskt. Många hade verkligen gått all-in och skrivit mjukporrsmanus. Min var ganska oskyldig. Handlade om två suktande strumpor. Men jag är faktiskt rätt nöjd med den ändå och på allmän begäran (okej, det var bara Tina som frågade om hon kanske kunde få läsa den) så tänkte jag publicera den.
Så jag ger er: Sagan om den med hål på hälen och den missfärgadeI tvättmaskinen och torktumlaren skildes de åt, men de ska nu äntligen få återförenas. Den missfärgade och den med ett hål på hälen har alltid hängt ihop som ler och långhalm. De är gjorda för varandra och de båda längtar efter att få nudda varandras slitna yttre samtidigt som de överlappar varandra och bildar en enhet, ett par. Men det är fortfarande långt kvar. Den med hålet på hälen ligger på motsatta sidan av tvätthögen i förhållande till den missfärgade. Den känner sig fylld av tomhet och saknad. Utan sin själsfrände känner den sig halv. Och trots att det ligger andra tätt intill som inte är missfärgade, inte ens håliga eller slitna utan splittrans nya i exklusiva material, så lägger den inte märke till dem. Den vill bara ha den missfärgade och den missfärgade vill bara ha den.
Borta i den missfärgades sida börjar det äntligen röra på sig. Granne efter granne plockas upp, viks, paras eventuellt ihop med sin make eller maka och läggs sedan i prydliga högar. Efter en liten stund är det den missfärgades tur att lyftas upp och den kan redan ana den med hål på hälens nötta, mjuka yta med de fortfarande intakta och hårt spända resårbanden. Den med hål på hälen har nu också lyfts upp. De hålls bara några centimeter ifrån dem och även om de båda är helt stilla så känns det som luften mellan dem vibrerar. Och sen. Äntligen förenas de. Först trycks de tätt tillsammans från topp till tå, hela den med hål på hälens högra sida rör vid hela den missfärgades vänstra sida. De båda vet vad som kommer hända strax efter det. Och det är precis lika tillfredställande som de föreställt sig då deras öppna ändar viks ut och in och sammanfogas. De är nu ett.
Ett omaka par som strax därpå stuvas undan i strumplådan där de får ligga tills de ska ut på äventyr i skor och stövlar.

SLUTNu har jag tre otroligt sköna och slappa dagar framför mig. Ingen skola och inga hemuppgifter. Det blir antagligen en himla massa film (jag ska försöka ta mig igenom åtminstone en Gudfadern film) och kompishäng och pyjamasmysande. Jag älskar er! Ni fina tre dagar, ni är redan mina favoriter! Kram.

Legendarisk cineastdag.


Vi påbörjade ett nytt moment i Berättartekniken idag, "Kreativt Skrivande". I tre timmar satt vi och skrev och skulle vara "kreativa". Uppgifterna var bl.a. att beskriva en bajskorv, skriva nya verser till Bä bä vita lamm, skriva en dikt som började med Jag ville vara en valnöt, komma på så många ord som möjligt som börjar på snö och att skriva en ramsa där alla ord började på samma bokstav. Det var lite kul i början, i 45 minuter kanske. Men vi höll på med det i tre jäkla timmar. Blev så trött och kände mig inte särskilt kreativ över huvudtaget. Blev mest ploj av hela grejen och jag förstår fortfarande inte riktigt vad det gick ut på.

Det var dock inte helt onödigt att åka till skolan eftersom jag kunde hämta ut min tenta från "Att intervjua och skriva" samt se vad jag fått för betyg på inlämningsuppgifterna och på hela kursen. Fick G på allt rakt igenom och jag är så himla nöjd med det. Trodde att jag hade kört på tentan och att jag skulle få U på minst en inlämningsuppgift men tack och lov hade jag fel. Känns så skönt att bara kunna lämna den kursen bakom mig, avklarad.
I och med att jag klarat av min tredje högskolekurs så tyckte jag att jag förtjänade lite belöning. Eller nej, inte belöning i singular. Belöningar blev det när det väl kom till kritan. Fick ju inte en enda film i julklapp (fatta chocken!) så jag tänkte att jag fylla på hyllorna lite själv. Först plockade jag ihop lite i några billiga filmer för 99kr-lådan. Hittade två riktiga kultklassiker: Independence Day och Basic Instinct (hur fruktansvärt jäkla störande är det inte att Basic Instincts titel står på fel håll på ryggen?!). Köpte den fjärde boken i Arvtagar-serien också. Väntade spänt på att den skulle komma för cirkus 2,5 år sen men glömde sen bort det. Nu hade den i alla fall kommit ut så jag tänkte varför inte? Kan vara kul att se hur det hela slutar.
Där skulle det egentligen vara stopp men sen fastnade min blick på ett helt otroligt bra erbjudande. Gudfadern - Part II för 19,90. Vad i..... Efter lite rotande hittade jag både del 1 och del 3 också, även de för ynka tjugolappen var. Så nu kanske jag kan ta mig i kragen och faktiskt se dessa filmerna, nästan lite skamligt att jag inte gjort det innan.
Men det är inte slut än! När jag kom hem så slösurfade jag lite på Tradera och helt plötsligt såg jag en auktion för hela Sagan om Ringen Triologin i extended edition. LOTRnörden och tävlingsmänniskan i mig tog övertaget och snart var jag i full strid mot aMango. Amango verkade dock inte ha en särskilt bra taktik (eller så var jag bara otroligt skicklig) så det slutade med att jag vann.
Vilket jäkla flyt! 8 nya filmer varav två var kompletta, legendariska triologier. Jag är snornöjd. Och antagligen ganska fattig men det kunde jag inte bry mig mindre om. Nu ska jag dricka Pepsi och försöka skriva färdigt ännu en "jättekul" och "kreativ uppgift".

Hemma.

Jag är tillbaka i Kalmar nu. Har hunnit handla och laga lite mat samt skickat in en färdig hemtenta. Var nästan nöjd med den faktiskt, vilket nog innebär att jag får U på den... Men ska inte tänka på det nu, är bara glad att jag är färdig med den. Började på riktigt i förrgår liksom. Min framförhållning är verkligen sämst. Det är något som har blivit sämre och sämre hela tiden sen jag började på LNU och nu funkar det verkligen inte. Måste lära mig lite självdisciplin och planering om jag ska klara av detta programmet.
Har två föreläsningar denna veckan. Och förutom det har jag inplanerat frosseri på Thai Silk med Tina och en tur till Hässleholm för Andrés födelsedagsfest. Inte jättestressig vecka med andra ord. Ska försöka få iväg lite bilder till studenttidningen också i och för sig. Gaaaah, har sämst minne och intalar mig själv att jag aldrig har något att göra när jag egentligen har jättemycket. Blablabla.
Ska sticka lite nu och sen försöka somna i någorlunda bra tid (har somnat klockan 03:00 den senaste veckan så det kan bli en utmaning). Har faktiskt kommit rätt långt på min halsduk, den är nog färdig i maj eller något.
God Natt!

RSS 2.0