Det feta studentlivet

Sitter denna fredagkväll hemma och stickar och dricker pepsi. Och lyssnar på studentradio och ska snart slå på fjärde installationen i Mission Impossible-quadrologin. Anledningen till denna stillsamma syllessättning är att jag är helt slutkörd efter veckans filmarbete. Min grupp fick ju U på vår förra kortfilm men nu har vi gjort en ny! Den blev klar i dag och vi är faktiskt väldigt nöjda med den. Men jäklar vad tid och kraft det har tagit, ångestladdade veckor har det minst sagt varit. Men nu är det klart och det känns som det varit värt det. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av filmen. Här har ni den! Bambarabaaaaaam, jag ger er "Distans: en film om närhet"!


Grävande journalistik

Gräver i Gustav Fridolin förflutna. Vet nu hans gymnasiebetyg, högskoleprovsresultat, personnummer, släktträd m.m. Lite creepy men roligt, borde kanske jobba som släktforskare eller detektiv...
Finns även en Ingrid och en Ruth men vi kan inte placera vilken av dem som är farmor respektive mormor. Vet även var syskonen bor. Och Maries hund heter Bengan!

I morgon ska vi filma igen, går då in på 16de timmen av filmning.... Ett tips, få aldrig U på en kortfilm. Är så himla trött på det nu och sitter och väntar och försöker få tag på folk och organisera allt, usch. Det gör dessutom att jag känner mig skakig och stressad hela tiden för jag kan inte låta bli att oroa mig för filmjäveln. Ge mig helg nu, snälla?

Vecka 11Lite bilder från den gångna veckan. Det bjöds på lite promenad, lite god mat, lite inflyttningsfest och lite annat. Bland annat tenta och filmning till den nya kortfilmen, men det har jag inga bilder på.
I dag har vi haft lång gästföreläsning med Mark Comerford. Det var intressant och annorlunda, vi blev t.ex. uppmanade att twittra, wikipedia och facebooka under lektionen. Och jäklar vad vi twittrade, ett tag trendade t.o.m "jom11" i Sverige. Undrar om det säger mer om hur mycket vi twittrar eller hur lite resten av Sverige twittrar i jämförelse. Kul var det i vilket fall men man blir ganska mör efter 7 timmar i skolan. Nu ska jag bara slappa, sticka och slänga ihop lite korv stroganoff under resten av kvällen. Värt.

Vårkänslor

Det är verkligen vår nu. När jag skulle i väg och fota tidigare så fick jag en smärre chock när jag kom utanför dörren. Så märkligt att 14grader kan kännas så himla varmt. Men det är härligt, blir glad bara av att cykla en runda i solen, ljusterapi är verkligen effektivt. Jag skulle i vilket fall i väg till Saluhallen och fota lite till Linnew (studenttidningen jag är medarbetare på). Det gick bra och snabbt, alltid härligt att fota människor med fotogeniq och det är svårt att misslyckas med bilder på fin mat.

Vill helst bara sitta och pilla med de bildera (+ de andra jag tagit till det kommande numret) hela eftermiddagen. Men jag borde egentligen plugga till tenta, usch så tradigt. Allt som har med journalistik och skriva att göra gör mig så deppig nu för tiden. Fyra U i rad har satt sina spår.... Vill bara hålla på med något som jag vet att jag är bra på, som t.ex. fotografering. Då känner jag mig inte livrädd för att misslyckas i alla fall. Örk.

Älskade photoshop ♥

Men får väl öppna Word nu i stället, och läsa anteckningar och exempeltenta. Pust.


Halvbitter

Usch, i dag var ingen bra dag alls. Först hade vi genomgång av hur man skriver brottmålstexter (hah, skrev nästan målbrottstexter först. Det hade varit en mycket roligare typ av artikel tror jag). Och sen fick vi ut två domar som vi skulle skriva om, en stöld och ett fall av djurplågeri. Det är egentligen inte översvårt att skriva såna texter men i dag bara gick det inte, gaah. Är bara en sån dag. Kan bero lite på att jag precis börjat spela Draw Something och var en smula distraherad också i och för sig. (Jag heter MikkaMagnusson, utmana!).

Men det var inte det som gjorde mig halvbitter. Nej, anledningen var att jag fick U i Video I. Ett stort, fett äckligt U. Vi fick nämligen inte vår 5-minuter långa kortfilm godkänd. Hade en viss aning om det eftersom jag förstod att läraren inte var vårt största fan när vi visade den, men ändå! Så himla tradigt att se det svart på vitt och veta att vi måste göra om det. Kommer ta så mycket kraft och tid som borde läggas på den nuvarande kursen i stället. Orkar inte. Trodde jag bara skulle flyga genom Video-kursen. Vilket jag egentligen borde göra då jag redan läst Rörlig Bild i 2 år på gymnasiet. Men nääänäää, så lätt ska det inte gå. Bitter. Butter.

Har samlat mig lite nu i alla fall. Var ganska djupt nergrävd i ångestgropen tidigare idag men efter en tvåtimmar lång powernap och lite mat känns det bättre. Ska inte grubbla mer över det i kväll, får ta tag i det ordentlig imorgon istället. Nu ska jag spela lite mer Drawsome, lyssna på radioshore, kanske sticka lite på halsduken så att den blir färdig nångång och sen avsluta med ett avsnitt av BigBrother. Gött. God natt.

Uppdatering

Evelina klagar på att jag aldrig bloggar längre. Så nu gör jag det. Ha! "Alla hjärtans dag"-inlägget är inte det nyaste längre, så det så.
Vet dock inte riktigt vad jag ska skriva om. Har påbörjat rätts- och förvaltnings journalistik kursen nu. Det är ganska intressant ändå, men svårt. Har varit en vecka i Italien och åkt skidor, massa roligt. Har umgåtts en hel massa med mina Kalmar-vänner och korridorsfamilj. Har shoppat alldeles för mycket. Särskilt film.

Här visar jag upp vilka jag köpt de senaste veckorna!

GIF animations generator gifup.com
Kulkul. Har sänt lite radio också, ni kommer väl ihåg att lyssna varje torsdag klockan 20.00 på radioshore.se??
Jaaaa. Det var ungefär det för nu. Ska försöka komma igång med att blogga lite oftare i alla fall. Och fota lite mer också. Lägger kanske upp ett inlägg med bilder sen, när jag orkat redigera om de till "bloggformat". Just det! Såg färdigt Friday Night Lights i kväll. Det är en jättebra serie, se den.
Nu ska jag sova med plädis och en tråkig bok. God natt!

NÖJD NU EVE?

RSS 2.0