Serious working girl.

Hej!
 
Jag befinner mig just nu i min kusins lägenhet i Stockholm. Ska hålla till här uppe i en månad och praktisera på Kamera&Bild. Har varit där i 4 dagar nu och trivs bra. Som det verkar nu så ska jag få ha med fyra (!!) olika "knäck" i nästa nummer som kommer ut. Sjukt roligt. Men lite ångestframkallande också, vill ju inte va kass liksom. Värsta förväntningarna på'na eftersom man gått en halv journalistutbildning – ska ju kunna prestera mästerverk nu liksom. Men det löser sig, att skriva om fotografering borde ju inte va hjärnkirugi direkt.
I vilket fall så tänkte jag berätta lite om hur en vanlig dag i mitt nya praktikliv ser ut.
HÄNG MED.
 
Börjar med att gå från lägenheten till tunnelbanan. I dag var det soligt och najs.
 
Jag bor på Gärdet, ska tydligen vara ett ganska bra område? Jag vet verkligen inte, det är nära till "city" och nåt lökigt köpcentrum som heter typ Fältgeneralen eller något.
 
Jag åker tunnelbana i kanske 5 minuter och tittar ut på sånt här fint.
 
Sen byter jag tåg vid Slussen och åker en station till, hoppar sen av på Medborgarplatsen.
 
Det är ganska nära att gå till KoBs kontor men på vägen hinner man ändå se följande:
Märkliga men fina glasskulpturer som jag måste äga i framtiden.
 
Världens snyggaste lampa som jag måste äga ännu mer än de märkliga glasskulpturerna.
 
Restaurangen med, på allvar, världens trevligaste personal.
 
Framme!
 
Hissen upp till kontoret har sjukt smickrande ljus. Ser alltid pigg ut fast man är jättetrött.
 
Mitt skrivbord. Har fått en egen plats med dator och KoB-mejl och allt, känner mig grymt viktig. En av fördelarna med den här praktikplatsen är också att det i stort sätt ingår att läsa fototidningar på arbetstid :))) Men här sitter jag iallafall. Just i dag har jag filat lite på en krönika, tagit skärmdumpar till en photoshopguide och svarat på mejl. Inte så stressigt här direkt - något som passar mig bra.
 
Ljusterapi genom fönstret.
 
Gick hem vid 17. Stannade till och köpte mat och åkte sen upp i hissen hem till lägenheten. Inte riktigt lika smickrande ljus i den här.
 
Maaaaat. Gjorde fajitas. 
 
Och det var ungefär det. Nu ska jag surfa lite rundor och snart börja göra mig iordning för att sova. När man är serious working girl så måste man ju ta vara på så mycket sömn som möjligt. hejråååååå.
 

En onsdagskväll

Hejhej! 
Jag har bestämt mig för att det är kul att vardagsblogga igen och kommer därför berätta lite om vad jag gjort ikväll.
 
Kom hem från skolan vid tretiden och gjorde inte ett skit i några timmar. Åt en macka kanske. Sen bytte jag om till myskläder och gjorde mig redo för lite radiosändning.
 
Behövde bara traska några få meter i eftersom min radiosändarkompis Tobbe var snäll nog att skjutsa mig till skolan. Och under några få meter är snölandskapet ganska tolerabelt, nästan fint, men mest av allt vill jag att det smälter bort nu.
 
Sändasända radio med Elin och Tobbe. Vi sänder vårt filmprogram "Popcorn" varannan onsdag klockan 21-22. Tyvärr är det uppehåll i en massa veckor nu när vi har praktik men det går att lyssna på gamla poddade avsnitt på radioshore.se. (Där går det även att lyssna på mitt andra program, "Kulturkrock") Ikväll i Popcorn pratade vi om svenskar i Hollywood och lite kärleksfilmer inför Alla Hjärtansdag.
 
Avslutade kvällen med att frossa lite och se på Bones. En kombination jag egentligen inte rekommenderar för det är alltid så äckligt i Bones. Alltså riktigt äckligt, typ stympade kroppar och fallande inälvor och sånt. Aptitlikt. 
 
Hejdå.
 

Hipsterhår

Min karma jobbade emot mig igen och jag blev av med min lägenhetsnyckel. Enligt mig helt utan min egen inblandning och utanför min kontroll. Suckar, stånkar, gråter en tår och jobbar sen vidare i motvind. Tröstade mig själv med att färga håret lite. Blev fint tycker jag.
 

 

Elfte februari tjugohundratretton

 
Bilden är ett Shutters Photography-alster som aldrig publicerades. Temat var "superhjältar" men av olika anledningar så valde vi att hoppa över den veckan. Det här va min snabba tolkning iallafall.
 
Nu för tiden så leker vi webbtidningsredaktion i skolan. Skriver lite reportage, gör bildspel och webbteve och sådär. Det är inte så givande som jag trodde det skulle vara. Känns som TV/Radio-kurserna vi hade i höstas fast lite mindre seriöst. Dessutom så har vi redan barskrapat varenda reportageuppslag i den här stan så det börjar bli lite dåligt med fantasi nu. Men det är bara att fortsätta på. Har fotat lite streetstyle och följt med bakom kulisserna på P4 Kalmar åtminstone.
 
Är en hel del annat jag måste stöka undan innan helgen, då jag åker till London med syster och mor. Och tre dagar efter att jag kommer hem därifrån ska jag upp till Stockholm för några veckors praktik på Kamera&Bild. Snackade med chefsredaktören idag och jag tror att det kan bli riktigt jäkla roligt. Ska bli kul att se vår huvudstad en längre tid också, har inte varit där sen jag var 10 år ung. Så det är vad som händer just nu. Over and out.
 
 

RSS 2.0