Kunskap

Jag har kommit på att jag hade velat besitta fler specialkunskaper. Något lite speciellt som faktiskt hade kunnat komma till nytta eller åtminstone nöje någon gång. Blir så inspirered/avundsjuk av folk som har sådana unika kunskaper. Min pappa kan t.ex. rabbla upp ett ord baklänges två sekunder efter att man sagt det till honom. En kille i min franskaklass på högstadiet kunde jonglera med och spruta eld. Stina i min nuvarande klass är färdigutbildad målare, Lii kan lägga lösögonfransar och Tove kan öppna en flaska med kapsyl med tänderna.

Jag lärde mig själv att flätsticka förra veckan. Det var inte särskilt svårt men det känns roligt att jag kan det nu. En yttepytteliten grej att lägga till på min kunskapsrepertoar. I samband med att jag lärde mig flätsticka lärde jag mig även 1, 2, 3, 4 och 5 på azerbajdzjanska. Det heter bir, iki, üç, dörd och beş. Nästa steg är nog att lära mig stava till Azerbajdzjan utan att googla.

En annan "specialkunskap" jag har skulle väl vara att kunna rabbla lite skådespelarnamn och filmer de varit med i. (Brukar utmana mig själv och försöka komma på t.ex. minst 5 filmer med Carey Mulligan när jag har tråkigt). Men det är egentligen inte så användbart och det är mest jag själv som tycker det är roligt.

Att kunna rita och måla är något jag gärna hade kunnat. Men jag är sämst på att hålla pennor och penslar på rätt sätt så det är nog ganska kört på den fronten. Hade varit underbart att vara bra på någon sport också. Typ skidåkning. Eller tennis eller biljard.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt egentligen. Poängen är väl att jag hade velat kunna fler grejer. Vilket betyder att jag bara får ta tag i det och försöka lära mig mer. Tror jag börjar med tennisen.

För att liva upp det här inlägget lite; här är bilder på resultatet av min senaste specialkunskap.


Kommentarer
Postat av: Lii

Sticka är coolt, sjukt bra specialkunskap. You go girl!!

2011-11-09 @ 18:13:42
URL: http://liial.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0