Cineast-väggar


Här är mina fina filmposters som rest så långt för att komma hit, jag är jättenöjd. Köpte en med Harry Potter motiv också men jag ska köpa en ram först innan jag sätter upp den. Snart kommer Malin hit och hon har lagt in ett önskemål om shots, det kommer nog bli en lång kväll....

Första tentan avklarad


Yaaaaaaaay, skrivit första tentan idag och det kändes ganska bra faktiskt, tror nog att jag har godkänt i alla fall. Jag firade med att köpa en ny mössa, lite vin, äta lunch på bryggan i solen med Malin och Tina och sen åka hem och käka lite piggelin. Underbart. Ikväll är det tentaslask som gäller.
Kram.

Från Kanada till Kalmar


Idag har jag pluggat i fyra timmar på biblioteket med Malin, Cissi och Annika. Det var jättebra, känner ganska säker inför tentan nu. Det här ska jag nog klara av. När jag kom hem så möttes jag av en massa reklam i brevlådan men också en avi från posten. Av avsändaren att döma så tror jag att det är filmpostrarna jag beställt som kommit fram! Hade nästan gett upp hoppet om dem, det kändes ju ganska risky att skicka ett stort rör med ömtåligt innehåll hela vägen från Kanada hit. Men det verkar som att de kommit fram, underbart. Visar imorgon vilka det är.

Och jag gjorde värsta ambitiösa maten ikväll. Kyckling-wraps. Eller det blev kalkon-wraps för jag hade tydligen tagit fel i affären men det blev gott ändå. Vågade mig på mammas mozzarellasås också, och lyckades faktiskt ganska bra, kändes nästan som hemma.

Bara en dag kvar innan tentan, sen ska jag ha den slöaste skönaste helgen någonsin. Längtar.
God Kväll.

Glad.







Idag är jag glad. Sådär obekymrat, sprudlande jäkla glad. När jag cyklade hem ifrån bibblan efter 4 timmars plugg, med en påse thaimat i cykelkorgen och vackra Kalmar runt omkring mig så kom jag på mig själv med att sitta och le värsta jätte-leende. Tänk glad smiley, den man skriver med kolon och stort d.

Allt rullar på så bra nu, jag börjar komma till ro och känna mig hemma här. Jag hoppas bara att den här glädjeenergin håller i sig ett tag, gärna hela veckan så att jag är peppad när jag skriver tenta på fredag.

Och förklaring till bilderna. Thaimat, förklarar sig själv. Kalmar är fint i kvällssol. Jag har ett nytt nagellack, det är jettefint. Och vad är ett blogginlägg utan egobilder?

Kroppkakehelg

I helgen har jag varit och hälsat på släkten på mammas sida.

Först var jag och mina kusiner hemma hos mormor och gjorde kroppkakor. Så himla gott, och nu vet jag nästan hur man gör dem så kanske ska testa att göra det själv någon gång.








Sen åkte vi vidare hem till min moster och morbror. Där fanns en jättesöt hund och vi tillbringade eftermiddagen med att slagga vid teveaparater och datorer.




Väl hemma på rummet igen tog jag tag i lite plugg. Kom faktiskt in i det ganska bra idag men har fortfarande många timmar kvar innan jag känner mig redo för tentan på fredag.


Nu måste jag verkligen verkligen sova. God natt.

Och vad är grejen med att blogg.se gör bilderna gröntonade och typ minskar kontrasten? Väldigt mystiskt.

35mm, f/2

Jag var och hämtade ut objektivet jag köpt på blocket idag. Ett 35mm Canon med bländare på 2.0. Så himla fint! Gillar det till och med mer än mitt gamla 50mm, f/1.8 som försvann i våras. 35mm är en så mycket behändigare brännvidd tycker jag och 2.0 räcker gott och väl för mitt fotograferande.

Lite olägligt att det dök upp just nu dock, sista helgen innan tentan... Men jag ska ut till Ekenäs och fira födelsedagen imorgon så då kan det nog få följa med en runda. För det är väldigt bra, kan redan rekomendera det. Inte så fruktansvärt dyrt heller, jag fick mitt för precis under 2000kr (köpte i andrahand men förra ägaren hade inte ens packat upp det ur kartongen) och jag tror det går på 2400 eller något sånt i butik. Väldigt behändigt och prisvärt alltså.

Men nu måste jag lägga allt mitt fokus på "Massmedier". b-bye.

Bacon och Narnia

Jag har sett lite student-recept poppa upp i lite olika bloggar så nu tänkte jag dela med mig av ett. Fast det är egentligen inte mitt, det är min syster Malins, men det är nog inte patenterat.

Du behöver: Makaroner eller annan pasta, bacon och ägg.
Det blir extra bra om du också har: smör, ost , ketchup och grädde.

1. Klipp baconen i bitar och knaperstek den sedan. När den är färdig så lägger du över den på en tallrik med lite hushållspapper på så att en del av fettet sugs upp (för detta är ett sjukt nyttigt recept, man vill inte ha något extra fett ju..)
2. Koka makaronerna.
3. Häll i makaronerna och baconen i en skål. Knäck ett rått ägg i det och rör sedan om.
4. Detta är delen då du lägger i det som gör det extra bra. Alltså köttar du i valfria ingredienser av valfria mängder men just idag hade jag i en klick smör och lite grädde. Det blir väldigt gott om man rör i lite riven ost som sen smälter ihop allting till en fettig, underbar röra. Man kan ha lite ketchup på också.
5. Servera! Eller gör som jag som inte vill ha för mycket och diska och ät med en gaffel direkt ur bunken.




Och helt orelaterat. Men ändå inte. När jag var iväg och skulle köpa bacon så såg jag en ytte-pytte-liten dvdlåda inne på ICA Supermarket. Det fanns typ 7 stycken filmer, men av dem var det faktiskt en jag ville ha! Sweet, min första film köpt i Kalmar. Synd att jag inte har plats för den någonstans bara.


Intellektuellt manglad och förfrusen

Hejhej. Nu är jag tillbaka i Kalmar igen.

Yaay; jag hade med mig en massa mer grejer och nu känns mitt rum mycket mer hemtrevligt. Var väldigt skönt att va hemma en rundan men kändes inte så illa att åka tillbaka till Kalmar, börjar trivas här mer och mer.
Inte så yaay; här är fruktansvärt kallt, har ett stort, inte så väl isolerat fönster i mitt rum och nu när det är under 15 grader ute så blir det ganska kallt. Bitter-tjej-92...

Hade föreläsning idag, Mediekultur och Mediesamhälle. Jag förstod i stort sätt ingenting. Har hört att boken Mediekultur och Mediesamhälle ska vara sjukt flummig och svårförsteålig, så kanske inte ska vara så förvånad att föreläsningen återspeglade den ganska väl. Satt mest och försökte hänga med och hinna skriva allt som sades. Jobbigt, var riktigt skönt att komma hem och läsa Journalist-kompeniet istället. Jag förstår iallafall vad de pratar om i det.

Nu ska jag nog försöka sno ihop lite mat, läsa ut kompendiet helt och hållet och sen se lite Freaks and Geeks eller Bones. Bara så ni vet. God Kväll.

Och, här är min fåtölj och byrå. Bara för att ha en bild. fint.


Förresten! Dagens ord; appropriering.
Att göra något till sitt eget, att tillägna sig något men också ge något av sig själv till omgivningen.
Då kan ni ju förstå tonen på föreläsningen...

Tillbaka till rötterna

Om knappt en timme kommer jag sitta på ett tåg på väg hem till Lund. Jag ska hälsa på familjen över helgen. Det ska bli ganska underbart faktiskt. Det är nästan exakt en månad sen jag flyttade och även om den värsta hemlängtan (kring vecka 2) har gått över så ska det bli skönt att åka hem. Längtar efter min mamma och pappa och syster, min fina lilla hund och bara känslan att vara hemma. Det är så rofyllt och hemmastatt. Kommer säkerligen uppskatta det mycket mer nu när jag varit därifrån så länge.

Jag kommer ta upp lite mer saker hit när jag åker tillbaka sen så att jag kan göra det lite mer hemtrevligt i mitt studentrum. För tillfälllet är det fortfarande väldigt vitt och opersonligt så det behöver lite mer prylar för att kännas som mitt.

Känner mig lite lame som dissar andra helgen i rad här i Kalmar men får väl ta igen det nästa vecka. Då är det "långhelg" med läsdagar på torsdag och fredagen, och dessutom så fyller jag år på onsdagen och det ska vi minsann se till att fira!

Adjö!

GPOY.


Relevant rubrik som sammanfattar innehållet på ett korrekt, koncist och gärna lite klatschigt sätt.

Så här sitter jag just nu. Det är så förbaskat jäkla kallt i mitt rum, undrar när hyresvärden tycker det är kallt nog att köra igång elementen?


Jag är lite småirriterad just nu. Dels för det är kallt, hatar kyla. Dels för att jag är trött, men jag är alltid trött så jag antar att jag i förlängningen alltid är lite småirriterad? Men mest småirriterad är jag för att vi hade föreläsning från 9.00-16.00 idag på något som hade tagit ca. 40 minuter att läsa på själv hemma.


Nejmen titta, "Spelregler för Press, TV och Radio". Här står ju precis allt som vi gick igenom idag, ganska ordgrant dessutom. Och om jag hade fått vara hemma och läsa på detta istället för att få det uppläst för mig så hade jag sluppit 2,5 timmars meningslös rast (läs; lärarens rökpaus) och en halvtimmes genomgång av det vi gick igenom igår (som vi redan fått upprepat för oss 3 ggr under gårdagen).

Nåväl, jag fick röra på mig lite iallafall. Och vara lite social. Och vara utomhus en stund? Det kändes lite märkligt, så ljust och friskt..


Red Letter Media recensioner



Jag tycker väldigt mycket om Star Wars. Jag gillar de äldre filmerna mest (episod 4-6) men har ändå tyckt att de nyare (episod 1-3) är bra de med. Men sen jag såg dessa recensionerna av prequel-filmerna gjorda av Red Letter Media så kan jag aldrig se på dem på samma sätt längre, jag kommer bara ihåg alla saker som inte går ihop och alla menlösa karaktärer. Recensionerna är så jäkla roliga, även om det är lite i det längsta laget (men de går i stort sätt igenom varenda scen i varenda film).

Se dem om du inte gillar Episod 1-3. Eller bara vill skratta. Eller bara har två-tre timmar över och är sugen på Star Wars-rants.

Star Wars Episod I: Phantom Menace

Star Wars Episod 2: Attack of the Clones

Star Wars Episod 3: Revenge of the Sith



Prioritering

Som student så lever man vanligtvis ganska snålt, man försöker hitta billiga lösningar och låter inget gå till spillo. När jag var och handlade idag så letade jag inte efter den godaste pastan, jag letade efter den billigaste.

Och så måste man prioritera. Jag personligen köper hellre en film eller ett nagellack än kompletterar mina köksredskap med dem sista attiraljerna. Och det går väl ann, man kan faktiskt använda en osthyvel som stekspade och låna (läs sno) en skärbräda av en korridorskamrat om det kniper. Men när man fortfarande inte gittit att köpa en egen kastrull utan istället lägger in en gigantisk beställning på smink och två filmposters så har man nog gått för långt...

Jag har väldigt svårt att koncentrera mig på rätt saker nu för tiden. Skolan känns väldigt underprioriterad. Jag åker och hälsar på min bästa vän över helgen istället för att plugga. När jag väl kommer hem så lägger jag en och en halv timme på att handla och förbereda till mina matlådor istället för att om igen plugga. När matlådorna väl är klara så börjar jag inte plugga då heller, nej då, jag börjar istället prata om Game of Thrones med min syster och re-blogar allt jag kommer över på Tumblr.

Det känns som jag har glidit in lite på fel spår för tillfället. Måste nog börja skriva lite prio-listor och gaska upp mig, så här kan det ju inte fortsätta.

Någon som har några bra tips till en fungerande studieteknik och/eller hur man motiverar sig själv att köpa stekspadar och kastruller?

Läsdagar

Innan jag började skolan så trodde jag att självstudiedagarna/läsdagarna skulle vara de bästa. Typ chilla hemma och skriva lite. Jag hade fel... wääwääwääääää.

Mitt rum



En liten film av mitt studentrum, den är inte så bra egentligen men man fattar grejen.
Fin stad, fint område, fint hus, liitet rum men det är ganska fint det med.

Nu ska jag käka chokladpudding.

Avslutningscermoni


Igår var det äntligen dags att övergå från nolla till etta, att få kasta av sig sitt fula nolleband och bli universitetsstudent på riktigt. Cermonin hölls mitt i Kalmar i en lokal på Larmtorget, det var prisutdelningar och trubadurer. Väldans trevligt var det, fast lite trist nu utan banden för då ser man ju inte direkt vilka som tillhör den bästa föreningen (aka; de som är värda att lära känna...).

Men kvällen var awesome, fick träffa Ficki en stund vilket verkligen var på tiden. Vi drack tequila och dansade. Eller, jag drack tequila och Ficki spottade ut sin på mina skor och sen kollade jag på när hon dansade.. Härligt var det iallafall, och jag är väldigt nöjd med mitt val av skola. Går med ett helt gäng riktigt sköna personer och kommer helt klart ha 3 roliga och givande år här i Kalmar.

Bilderna där uppe är ifrån min en-mans-förfest innan cermonin, den var också awesome. Ska nog fortsätta med det.
Nu ska jag blanda ihop lite dipp till mina chips och titta på någon film.
Eller ICarly (...).  God kväll!


RSS 2.0